dijous, 8 d’abril del 2021

EN MIG DEL DESCONCERT, UNA BONA NOTÍCIA.

En mig de tant desconcert, crisi i desorientació ... apareix una notícia encoratjadora i molt positiva que afecta de ple al nostre municipi de Cerdanyola.

Ha estat precisament la llum del Sincrotró, que s’eleva com un far, gran metàfora aquesta, que il·lumina el nostre municipi com el territori més adient per a ubicar-hi les instal·lacions de fabricació i recerca de materials que han de servir per a la fabricació de bateries dels vehicles elèctrics que finalment Volkswagen va decidir fer a Martorell.

Així, Cerdanyola, finalment es pot destacar com el municipi punter i pol de recerca de referencia internacional. Aquesta és una de les prioritats en el destí dels Fons Europeus per crear les condicions d’impuls a la nova indústria vinculada a la sostenibilitat, la transició energètica, i la cerca de nous materials .

Els Recursos europeus que la Crisi del covid19 ens aporta poden ser, probablement, l’empenta que faltava per fer realitat el projecte que des de fa anys, amb molt d’esforç i teixint complicitats, a Cerdanyola hem anat sembrant: La construcció del Sincrotró, la urbanització del Parc de l’Alba, la ubicació d’instal·lacions científiques de la UAB han fet del nostre municipi un entorn apropiat perquè albergui un Parc industrial de darrera generació, d’innovació i de recerca aplicada que sigui de referència internacional i vist amb bons ulls per invertir bona part dels recursos europeus.

Aquests projectes es potenciaran amb la conversió del Sincrotró Alba II i el projecte Astip (acrónim d’Alba Science, Technology and Innovation Park), com a grans promotors i candidats a obtenir els fons Next Generation, que alhora promouran altres projectes de recerca a l’entorn vinculats a la cerca de materials de magatzem i transport d’energia.

Els pagesos ho saben molt bé, si no es sembra no és cull i treballant la terra amb paciència i perseverança finalment els fruits arriben. A Cerdanyola hem estat pacientment sembrant,  ara esperem que la notícia es faci realitat i veiem com a Cerdanyola es generen llocs de treball, inversió industrial i plegats vetllem perquè alhora esdevingui un entorn urbà de qualitat.

Els temps difícils que ens ha tocat viure mereixen també, alguna bona notícia i aquesta sens dubte és molt bona !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada