Un moment excepcional vol polítiques excepcionals.
Els canvis són i seran de tal magnitud, que ens obliguen i obligaran a prendre, des de tots els àmbits, mesures també, excepcionals. Fins i tot en la política, o sobretot en la política, perquè és a la política a qui li correspon la tasca d’orientar el futur.
El temps que vivim ens emplacen a repensar projectes, a contextualitzar-los en el present i a dotar-los de noves eines
Cada dia són més les persones conscients de la transcendència del moment social, polític i econòmic que estem vivint: Un canvi d’època que genera precarietat i incertesa cap el futur.
Malauradament també, cada cop és més la gent que, en aquest moment excepcional, perd la confiança amb els qui han d’administrar la vida col•lectiva: partits polítics i institucions. Que no resulten estar a l’alçada del moment.
ICV enfoca l’Assemblea Nacional tenint present aquest fet i de forma valenta obre el debat sobre les noves formes de fer política, amb el que venim a dir: La Nova Política.
La transcendència d’aquest debat ens obliga a la revisió del model d’organització i a fomentar els canvis necessaris per adaptar-nos als requeriments dels nous temps. Aquest debat ens convida a mirar cap a dins de l’organització, amb la finalitat d’ajustar i canviar aquells aspectes que ens permetin ser més útils cap en fora, és a dir a la gent i a la societat.
És des de la política des d’on s’ha d’intentar orientar el futur, generar confiança i il•lusió per un món millor. És des de la política des d’on s’han de construir somnis col•lectius i convertir-los amb energia de canvi social. Per això és des de la política que ens cal construir la nostra agenda i fugir de la inèrcia que ens porta anar a remolc dels esdeveniments.
Per fer això és necessari guanyar confiança amb nosaltres mateixos, convenciment amb els nostres propòsits, seguretat amb les nostres accions, però sobretot tenir una organització potent, flexible i operativa. No hi pot haver política amb ambició de canvi social sense organització, però avui, el concepte d’organització política s’ha de sotmetre a revisió i adaptar-lo a les exigències dels temps que vivim: Més oberta, transparent, profundament democràtica, flexible, ...
Aquesta Assemblea ha de representar un pas endavant en aquesta direcció, en el debat s’hauran de prendre decisions que obrin l’etapa de treball des d’un nou concepte d’organització política marcant així l’inici d’un procés.
Un debat que ha de plantejar aspectes com:
De la Jerarquia a la Xarxa.
Del lideratge personal al lideratge col•lectiu.
De les reunions deliberatives a les deliberacions obertes. Les consultes a la militància.
El Paper del representant a les institucions públiques.
Formes d’elecció de candidats a les institucions.
De les llistes tancades a les llistes obertes
Formes d’elecció i requeriments als candidats a càrrecs interns de l’organització.
Concepte de direcció política. De la “classe política” a la política compartida.
El rendiment de comptes.
Del partit com empresa electoral al partit com organització dinamitzadora de canvi social.
De l’obertura de l’organització en projectes d’innovació social.
L’organització política com a generadora d’activitat d’economia social i cooperativa.
Estratègia d’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació
Projecte de formació dels agents de canvi.
Agost 2012
M'alegra que estiguis reflexionant al voltant dels nous temps polítics que ens porta l'assemblea nacional,persones com tu,amb la teva experiència i força han de ser actors protagonistes del canvi de paradigma de la nostra organització justament perquè hem de fer noves coses per ser més i més forts !
ResponElimina