dilluns, 26 de febrer del 2018

LA CORONA ...

Seguim amb presos polítics i exiliats a Brussel·les i a Ginebra. El sistema judicial espanyol respon a criteris polítics. La credibilitat del sistema comença a ser fortament qüestionada.

Aquestes darreres setmanes el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol s’ha aguditzat. La parcialitat del Tribunal Constitucional resulta ser cada cop més evident per a la gent, la separació de poders està en entredit, el discurs del President del Parlament davant la Judicatura provoca la sortida de la sala de la cúpula judicial fent evident una senyal de ruptura, així com també la manifestació de  rebuig de la ciutadania a la visita del rei Felipe VI.

L’Estat fa us de la força descaradament per sufocar el conflicte, per generar por i per imposar un relat per fer creure que l'Estat és la defensora de la democràcia, tothom sap que la democràcia no pot anar en contra del poble.

El rei cada cop va més despullat. L’Estat està en el moment més dèbil des de la transició, pel seu descrèdit creixent com Estat demòcrata, per la dependència dels poders econòmics europeus per fer front al deute, a les pensions i als serveis bàsics, per la ineficiència institucional i administrativa del model autonòmic ... Avui Espanya és un estat en fallida.

En aquest context la reivindicació de més sobirania per a Catalunya està virant cap a un clam de més democràcia i de canvi de model a Espanya. La idea de República està sent, novament, la punta de llança de la ruptura amb el règim amb rostre autoritari i al servei de les elits, una ruptura necessària per a fer possible un canvi de model social, econòmic, polític i institucional al servei de les persones, de radicalitat democràtica i respectuós amb les sobiranies nacionals de l’Estat.

Ara és hora que el moviment per la República Catalana treballi aliances en el context Espanyol. La causa catalana és una causa també dels demòcrates espanyols. El canvi és possible i la corona ... l'escull a batre (política i democràticament, clar)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada