dissabte, 16 d’agost del 2014

Iniciativa, ara és l’hora !!


Ja s’ha dit, vivim temps excepcionals, històrics, d’aquells que són el llindar d’un abans i un després, la porta d’un nou paradigma. És clar que hi ha incertesa, és clar que les receptes del passat no serveixen de referència, però és precisament això el que fa que siguin temps extraordinàriament interessats. Certament, també hi ha massa dolor i patiment, que hem de combatre amb més justícia social, també per això són temps interessants, perquè com diu el poeta cal fer “Foc Nou”. I ara en tenim l’oportunitat.


Sortosament en aquest moment que vivim un dels actors principals és la Societat Civil, milers de ciutadans i ciutadanes anònimes estan degudament organitzades i compromeses amb un dels reptes més nobles que una societat pot tenir: Que se la reconegui, que se la respecti i que se la consulti per decidir el seu futur. Un objectiu netament democràtic.


Les setmanes properes seran decisives. S’apropa la manifestació cívica de l’11 de Setembre i estem a tres mesos del 9 de novembre, data prevista per fer la consulta. La convicció i el compromís de les forces polítiques que heu sabut conduir l’anhel social fins aquí, ara no podeu defraudar, heu de resistir les envestides polítiques i jurídiques que puguin venir i mantenir-vos al costat d’aquesta il·lusió col·lectiva d’una majoria social que vol votar. El preu de la frustració és massa elevat.


M’adreço especialment a vosaltres companys i companyes d’ICV perquè estic segur que el vostre paper és fonamental, que no tindreu por i us deixareu guiar per la força del convenciment, superant si cal (i ara, realment cal) els possibles entrebancs legals d’una legalitat que sabem serà conduïda políticament. 


El President Mas ha dit que convocarà la consulta amb la legalitat catalana i que en cas de dificultats vingudes de l’Estat, farà el que els partits que doneu suport a la consulta decidiu i aquesta consulta s’ha de poder fer amb l’aval organitzatiu del nostre govern i amb el suport de la majoria de la cambra catalana. El vostre suport és necessari.


A mi m’agradaria que fóssiu els primers en dir que, malgrat el que pugui dir el TC, el vostre compromís és ferm en fer la consulta. La raó és molt clara i entenedora: Per convicció amb la declaració de Sobirania i per Compromís amb la data i la pregunta. La llei la nostra, el motiu la coherència, que en política és un valor molt preuat, i més en els temps que corren.


Goso suggerir-vos una cosa més: Aposteu clarament pel SI-SI. Estic convençut que sou els qui podeu argumentar amb més credibilitat la vinculació entre la justícia social i la llibertat nacional. Atreviu-vos a fer pedagogia en aquesta direcció, la vostra aportació al procés serà capital per neutralitzar els arguments de la dreta demagògica i populista que busca el suport de les classes populars en aquest procés. Però també estic segur que l’aposta d’ICV pel SI-SI us aportarà credibilitat i creixement a les vostres files, que també són les meves.


Endavant i força, que el futur està en les mans del poble al qui vosaltres heu de seguir representant.


Toni Morral

1 comentari:

  1. Com m'agrada tot el que dius.....
    I com trovo a faltar públicament aquesta veu d'ICV !
    Toni, diumenge dalt de l'escenari, em representaves.
    Moltes gràcies

    ResponElimina