dilluns, 7 de març del 2011

cap pas endarrera

José Agustin Goytisolo va escriure en motiu del naixement de la seva filla el poema del Palabras a Julia, que en el seu primer vers diu:

“Tu no puedes volver atras
Porque la vida ya te empuja
como un aullido interminable”

Aquesta veritat tant evident que es troba en la lògica de la vida i en les lleis del temps, massa sovint no la tenim en compte. Amb aquesta deixadesa imperdonable, el nostre present i el nostre futur comença a perdre el valor que té i ens deixem portar per la inèrcia, com la d’una fulla que cau a la superfície de l’aigua d’un riu, deixant-se dur per la corrent sense saber cap a on va.

Cada moment és únic i irrepetible. El nostre moment, el d’ara i aquí, és d’aquells més especials per tot el que està passant en el nostre entorn i resulta fàcil intuir que deixar-nos portar per la inèrcia de la corrent ens porta cap al precipici: La crisi comença a esdevenir coartada en la retallada de drets, de serveis i de recursos públics que fins ara han garantit uns mínims en la igualtat d’oportunitats per a tothom, elements  bàsics en la cohesió social.

Molt em temo que del que es tracta és de no donar cap pas endarrere i no perdre cap dels drets socials guanyats amb l’esforç de molts durant tants anys. I en la mesura que es pugui capgirar el sistema perquè sigui afavoridor de la Pau, la Llibertat, la justícia social i la igualtat d’oportunitats per a tothom en un planeta ecològicament habitable.

Certament, lloables objectius, que només seran possibles des del compromís de les persones en el nostre ara i el nostre aquí. És a dir, des del nostre compromís amb la nostra comunitat, allà on vivim i compartim, allà on patim i gaudim, d’allà on ens sentim membres.

El proper 22 de maig seran convocades les properes eleccions municipals i aquest és un moment important perquè els ciutadans i ciutadanes expressem a les urnes els nostres anhels, és un dia rellevant per la comunitat, es presentaran llistes i persones, propostes i projectes, per la nostra comunitat. És important que aquesta convocatòria representi un pas important en l’expressió de la idea de comunitat. Més enllà dels partits hem de mirar de posar l’accent en les persones, la seva comunitat i els seus compromisos.

Situo la importància del moment que vivim en la fortalesa de la idea de comunitat: Si anem junts podrem fer realitat els nostres somnis col·lectius, per això les persones han de sentir-se membres d’una comunitat i han de tenir projectes col·lectius i il·lusió per a fer-los possibles.

A Cerdanyola des d’ICV hem iniciat un procés que va en aquesta direcció d’obertura en el debat per a concretar projectes de comunitat i d’obertura de la candidatura per ser una candidatura de ciutat.

Tothom hi pot participar. Aquest és el nostre moment no podem ni volem donar cap pas endarrere, perquè com va dir Jose Agustin Goytisolo: “La vida nos empuja”            

  

      

3 comentaris:

  1. Esti de acuerdo no podemos dar un paso un paso atras tenemos que seguir adelante con paso firme en este proyecto que ilusiona a mucha gente con una nueva forma de hacer politica.

    ResponElimina
  2. "Pau, Llibertat, justícia social i igualtat d’oportunitats per a tothom en un planeta ecològicament habitable" (4art. paràgraf)
    Compartir aquests ideals,confiar en el seu valor i en el seu significat,no és pas una opció,sinó una obligació. Les teves paraules són un exemple de perquè el millor per a la ciutat de Cerdanyola és el lideratge del nostre candidat Antoni Morral.

    ResponElimina
  3. “Pau,llibertat,justícia social i igualtat d’oportunitats per a tothom en un planeta ecològicament habitable” (4art.paràgraf) Compartir aquests ideals,confiar en el seu valor i en el seu significat,no és pas una opció,sinó una obligació. Les teves paraules són un exemple de perquè el millor per a la ciutat de Cerdanyola és el lideratge del nostre candidat Antoni Morral.

    ResponElimina