divendres, 25 de març del 2011

2000 PERSONES

Avui és dissabte dia 26 de març, el darrer dia que els ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola podran anar a votar als candidats d’ICV a l’ajuntament. D’aquesta votació en sortirà l’ordre definitiu de la llista.

Mentre d’altres prenen aquesta decisió entre un petitíssim grup de persones, a porta tancada i sovint barallant-se entre ells, la gent d’ICV de Cerdanyola comparteix aquesta competència amb tota la població que hi vulgui participar. Hi han estat 2000 persones. Poca broma, tot un èxit. Aquesta és la gran diferència. No és una diferència estètica, és una diferència de fons i transcendent.

La capacitat d’engrescar a 2000 persones a participar en un procés d’aquestes característiques posa de manifest la capacitat d’aquest col·lectiu de liderar un projecte de ciutat cercant majories socials. Vol dir també la predisposició de bona part de la ciutadania a participar en decisions reservades als partits. 

Amb aquesta consulta ICV dona  el primer pas en el compromís de  governar el poble d’una altra manera i de la seva capacitat per a poder-ho fer, amb la participació de la gent, creant espais de treball col·lectiu, impulsant consultes vinculants en temes estratègics, compartint reflexió i acció, fent pedagogia social amb els assumptes de la comunitat.

Només des de la participació i aprofundint en formes de més democràcia és possible engrescar a la gent, el futur l’hem de construir entre tots. Només junts podrem fer realitat els projectes que ens proposem. Sense projecte no hi pot haver participació i sense participació no hi ha compromís col·lectiu. Construïm doncs el nostre projecte entre tots. Això només és possible amb lideratge col·lectiu.

Això és el que estem fent, aquesta és la gran diferència. El que aporta aquesta candidatura en aquestes eleccions municipals, no és poca cosa, tot el contrari és el camí per engrescar i  il·lusionar a la gent en la gestió del que és de tots. 

En els temps que corren en el món de la política, aquesta és, si més no, una aposta interessant i un camí sense retorn.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada